Vali Kadir Ekinci başkanlığında Bingöl Üniversitesi Senato Toplantı Salonunda “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme” toplantısı yapıldı.

Bingöl Aile ve Sosyal Politikalar müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Kadınlara fiziksel, psikolojik, cinsel ve ekonomik olarak zarar veren ve insan hakları ihlaline sebebiyet veren her türlü davranış şiddet olarak değerlendirilmektedir. Şiddet sorunlarımızı ve anlaşmazlıklarımızı gidermek için kullanılacak bir yol değildir. Aksine yeni sorunlar meydana getirmektedir. Toplumumuzda gerçekleşen şiddet olayları hem ruh sağlığı ve aile yapısı hem de toplumsal sağlığımızda tahribatlara yol açabilmektedir. Toplumsal kodlarımız ve kültürel değerlerimizde şiddetin yerine sevgi, saygı, hoşgörü, merhamet, şefkat ve adalet vardır. İnancımızda hiçbir canlının incitilmesine bile müsaade edilmezken şiddetin toplumumuzda yer edinebilmesi hayret vericidir. Yaşanan bu durumun önüne geçilebilmesi için devletimizin tüm kanalları ve vatandaşlarımızın el birliğiyle bu mücadelede yer edinmesi gerekmektedir.

8 BİN 500 KİŞİYE EĞİTİM VERİLDİ

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın önderliğinde başlatılan çalışma sonucunda İçişleri Bakanlığımız, Adalet Bakanlığımız, Milli Eğitim Bakanlığımız, Sağlık Bakanlığımız ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın ortak imzasıyla yürürlüğe giren, 75 (yetmiş beş) maddeden oluşan, 2020-2021 yılları “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı” ile Valiliğimize verilen görev ve sorumlulukların gecikmeksizin uygulamaya geçirilmesi amacıyla 2019 Aralık ayından itibaren 3 aylık periyotlar halinde İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Toplantısı ile bir alt komisyonu olan Teknik Kurul Toplantıları gerçekleştirilmektedir. Söz konusu toplantılarda ilimizde kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik çalışmalar planlanmaktadır. Aynı zamanda ilimizde 2018 yılından bu yana uygulanan 4 (dört) yıllık İl Eylem Planımız bulunmaktadır. Valiliğimizce şiddet vakalarının önlenebilmesi adına muhtarlar, güvenlik korucuları, bekçiler, rehber öğretmenler, kamu çalışanları, kadınlar ve çocuklar olmak üzere toplamda 8.500 kişiye yönelik eğitim faaliyetleri ve farkındalık çalışmaları gerçekleştirilmiştir.

2021 YILINA İLİŞKİN ÇALIŞMA PLANI OLUŞTURULDU

Gerçekleştirdiğimiz İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Komisyon toplantısında 2021 yılına ilişkin çalışma planımızı oluşturduk. Alınan kararların kentimizin ve vatandaşlarımızın huzur ortamını temin etmesine katkıda bulunacağını temenni ederim.” İfadeleri kullanıldı.

Toplantının ardından Vali Kadir Ekinci, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Cumhuriyet Başsavcı V. Merve B. Karadavut ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından KALİUM AVM’de kurulan ‘bilgilendirme ve farkındalık yaratma amaçlı’ stantları ziyaret ettiler.

Daha sonra, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’ etkinlikleri kapsamında sırasıyla İl Emniyet Müdürlüğü Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği ile İl Jandarma komutanlığı Asayiş Şube Müdürlüğü Çocuk ve Kadın Kısım Amirliğini ziyaret eden Vali Ekinci, yetkililerden birimlerin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

HABER MERKEZİ