Yapılan çalıştaya Bingöl Öğrenci Meclisi Başkanı Semanur Çaycı  ve 15 ilin temsilcileri katıldı. Çalıştaya katılan İller; Manisa, Kayseri, Nevşehir, Denizli, Aksaray, Adıyaman, Mardin, İstanbul, Yalova, Giresun, Muş, Elazığ, Ağrı, Bitlis ve Şanlıurfa.

Bingöl Mevlana Kız Anadolu Lisesi öğrencisi, İl Öğrenci Meclisi Başkanı Semanur eşlik ettiği diğer illerin başkanları çalıştay öncesinde kentin tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerini gezme fırsatı buldu. Ilıcalarda bulunan termal tesislerinde başlayan gezi, Haserek Kayak Merkezi ve Yüzen Ada ile devam etti.

Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi ile 'Cumhuriyetimizin demokrasi ile güçlendirilmesi' öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoş görü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, kendi kültürünü özümsemiş, millî ve manevî değerlere bağlı, evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi; öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması; katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılması amaçlanan çalıştayda Türkiye'de Öğrenci sorunları,  gençliği tehdit eden sorunlar,  eğitim öğretim ortamları, sosyal ve kültürel etkinlikler gibi bir çok konuyu ele alarak fikir alış verişinde bulundular.

Farklı İllerden gelen 15 il öğrenci meclis başkanları ile Ilıcalarda yemekte bir araya gelen İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin konuşmasında, "Hepinize hoş geldiniz diyorum. Bizler siz değerli gençlerimizi önemsiyoruz. Sizlerin eğitimde daha fazla söz sahibi olmasını istiyoruz. Demokrasi kültürünün oluşturulması, hoş görü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, kendi kültürünü özümsemiş, millî ve manevî değerlere bağlı, evrensel değerleri benimseyen nesillerin olarak yetişmenizi arzuluyoruz" dedi.