Haber: Mehmet ALAY

Ülkemizde uyuşturucu kullanımı ve bağımlılığın yaygınlaştırılmasının önlenmesi ve uyuşturucu ile mücadelenin devletin tüm organlarıyla birlikte kararlılıkla sürdürülebilmesi amacıyla İçişleri Bakanlığının talimatı üzerine 22.01.2020 tarihinde, yurt genelinde eş zamanlı olarak toplantılar düzenlendi.

KAYMAKAM OCAK: HEPİMİZE ÇOK BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR

“Uyuşturucu/Bağımlılık İle Mücadele Değerlendirme Toplantısı” ilgili Kurum Amirlerinin katılımıyla Yedisu Kaymakamı Oğuzhan Ocak başkanlığında gerçekleştirildi.

Uyuşturucu/Bağımlılık İle Mücadele Değerlendirme Toplantısında;

-Uyuşturucu ile mücadelede, ülkemizin terör örgütlerine karşı verdiği çok boyutlu, kararlı ve başarılı mücadelesi, bu örgütlerin gerek finansmanında gerekse insan kaynağının temininde kullandıkları uyuşturucu ticaretini büyük oranda engellendiği, bundan böyle uyuşturucu ile mücadele kapsamında ele alınacak hususlar,

-Uyuşturucu ile mücadele kurulunca yürütülecek faaliyet/çalışmalar ile alınacak önlemler, 2020 yılında yapılacak çalışmalar için eylem planının oluşturulması,

- Metruk binaların tespiti, yıkımı ve ıslahına yönelik çalışmaların gözden geçirilmesi,

- Uyuşturucu kullanımı ve satışı açısından riskli olan yerlerde ve okul ve çevrelerinde güvenliğin artırılması amacına yönelik yapılan plan/çalışmaların değerlendirilmesi.

-Bağımlılık yapıcı maddeler ve bağımlılıkla mücadele kapsamında kurumlar arası işbirliği ve madde bağımlılığı ile mücadele konusunda yapılacak faaliyetler ele alındı.

Toplantıda konuşan Kaymakam Oğuzhan Ocak;” Bağımlılıkla mücadele dediğimiz zaman sadece uyuşturucu bağımlılığı değil bunun yanında başka başka bağımlılıkların olduğu da aşikardır. Bağımlılıkla mücadelede hepimize çok büyük görevler düşüyor. Bizim geleceğimiz olan gençlerimizi bağımlılıktan korumak ve kurtarmak için başta anne ve babalar, kamu kurumlarımız olmak üzere her kesim seferber olması gerektiğini bir kaz daha ifade etmek istiyorum.” dedi.

Kaymakam Oğuzhan Ocak başkanlığında gerçekleşen toplantıya Belediye Başkanı V. Hasan Berik, İlçe Jandarma Komutanı Tahir Çakır ile Kurum Amirleri katıldı.

YAYLADERE’DE TOPLANTI GERÇEKLEŞTİ

Yayladere İlçesinde de 22.01.2020 Çarşamba günü saat 10:00’da İlçe Kaymakamı Orhan Altun başkanlığında; Yayladere Belediye Başkan Vekili Mithat Ertan ve kurum amirlerinin katılımıyla ’’Uyuşturucu/Bağımlılık İle Mücadele Değerlendirme Toplantısı’’ gerçekleştirildi.