İşletmelerin iş güvenliği uzmanı ihtiyacı ve ülkemizde bu konuda mevcut kalifiye eleman sayısının azlığı nedeniyle İSG yüksek lisans programının açılması ülkemiz için kaçınılmaz bir gereklilik olmuştur. İSG yüksek lisans programları, ülkemizin ihtiyaç duyduğu az tehlikeli ve tehlikeli sınıflarda iş güvenliği uzmanı olarak çalışacak (B) sınıfı sertifikaya sahip iş güvenliği uzmanlarının yetişmesine katkıda bulunmaktadır.

İSG tezsiz yüksek lisans programına kayıt hakkı kazanan öğrenciler 9 ay, İSG tezli yüksek lisans programına kayıt hakkı kazanan öğrenciler ise 2 yıl içinde mezun olarak (B) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı sınavına doğrudan başvurma hakkı kazanmaktadır. Yüksek lisans yapmadan (B) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı sınavına başvuru hakkı kazanmak için, öncelikle (C) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesi aldıktan sonra bu belgeyle en az üç yıl fiilen görev yapmak ve (B) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı eğitimine katılmak gerekmektedir. Bu da en az 4 yıllık bir süreye karşılık gelmektedir.

İSG tezli ve tezsiz yüksek lisans programlarına, iş sağlığı ve güvenliği lisans mezunları, mühendislik fakültesi, tıp fakültesi, ziraat fakültesi, fen edebiyat fakültelerinin fizik, kimya ve biyoloji bölümleri, mimarlık bölümleri, teknik eğitim fakülteleri ve teknoloji fakülteleri mezunları başvurabilirler. İSG tezsiz yüksek lisans programına başvuru yapabilmek için 4 yıllık lisans mezunu olmak yeterli iken, İSG tezli yüksek lisans programına başvuru yapabilmek için 4 yıllık lisans mezunu olmanın yanında geçerli ALES belgesine sahip olmak, üniversitemiz tarafından yapılacak olan bilim sınavında başarılı olmak gerekmektedir.

Bingöl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İş Sağlığı ve Güvenliği Anabilim Dalı Tezli ve Tezsis Yüksek Lisans başvuruları 11-25 Haziran 2018 tarihleri arasında http://obs.bingol.edu.tr/oibs/ogrsis/basvuru_login.aspx adresi üzerinden Online olarak yapılabileceği duyuruldu.