Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi'nin yıllık bazda programa aldığı Sürü Yönetimi Elemanı Benim eğitim programı kapsamında 22 kursiyere Sürü Yönetimi Kursu verildiği anımsatıldı.

Eğitim sonrası başarılı olan kursiyerlere il müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen sertifika töreninde konuşan İl Müdürü Burhan Bahadır, çobanlık mesleğinin önemine değindi.

Bahadır'ın açıklaması şu şekilde:

“Çobanlık mesleğinin bir peygamber mesleği olduğunu söylemiştim. Bunu yine belirtmek istiyorum. Aldığınız bu eğitimler ile sadece hayvanlarınızı idare etme ve hijyen eğitimleri almadınız aynı zamanda sosyokültürel olarak bir yaşam tarzının yansımasını ve bu yansımanın gıda güvenliğindeki önemini de öğrenmiş oldunuz. Buradan ifade etmek isterim ki yaylalarda ve meralarda bir kıl çadır altında şekillenen bu dünya hem üretimin hem de istihdamın vazgeçilmez bir unsurudur; göçer ve yerleşik olarak yapılan kutsal çobanlık mesleği helal ve bereketli bir kazançtır ve yine meslekteki işleyişin ekolojik dengeyi korumada büyük bir öneme sahiptir.”

Kursiyerlere önümüzde ki dönemde hayırlı ve bereketli bir yıl geçirmelerini dileyen Bahadır, tarım ve hayvancılık alanlarında vatandaşların her türlü sorununun kurumsal öncelikleri olduğunu vurguladı.