İl Mili Eğitim Müdürlüğünce organize edilen ve Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde İmam Hatip dışındaki lise öğrencileri arasında yapılan, “ Kuran-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması" Belediye Kültür merkezinde düzenlendi.

“Kuran-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması” Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde Belediye Kültür Merkezi konferans Salonu'nda düzenlendi. Yarışmaya İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, Müdür Yardımcısı Yusuf Tokuş, Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut Göçüncü, Mehmet Arslan, Ahmet Cihan Korkutata, okul müdürleri, öğretmenleri, öğrencileri ve öğrenci velileri katıldı.

İl genelinde 12 okulun katıldığı yarışmada, öğrenciler izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

Yarışmanın sonunda jüri üyelerinin puanlaması sonrasında Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Cahit Buyankara birinci, Bingöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Ebubekir Yararlı ikinci, Genç Anadolu Lisesi öğrencisi Vedat Varan ise il üçüncü oldu.

Dereceye giren öğrencilere ve tüm katılımcılara çeşitli hediyeler verildi.

İl Müdürü Kadri Engin, yapılan yarışma ile ilgili şunları söyledi: “Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma bir nasip meselesi ve Kur’an okuyan kişinin her zaman bir adım öndedir. Siz öndesiniz, Peygamber Efendimiz sizleri övmüştür. Bu yarışmaya katılan her öğrencimiz birbirinden değerlidir. Biz, yarışmaya katılan bütün öğrencilerimizi birinci kabul ediyoruz. Burada yapılan, yarışma gereği sıralamayı tespit etmektir.” dedi. Engin, daha sonra Kur’an’ı güzel okumanın ve yaşamanın önemine değindi. (Haber Merkezi)