Yedisu Kaymakamı Oğuzhan Ocak, üç ayların başlangıcı ve Regaib Kandili ilgili bir mesaj yayımladı Kaymakam Ocak mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Manevi hayatımıza düşen cemredir Üç Aylar. Kalplerimizin sükûnet ile dolduğu, ruhi dünyamızın Cenab-ı Hakk’ın rahmeti ve huzuru ile taçlandığı bereket mevsimidir. Başlangıcı rahmet, ortası mağfiret ve sonu kurtuluş olan bu mübarek atmosferi hep birlikte karşılamanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Yüce Allah’ın insanlara rahmet ve nimetlerini çokça ihsan ettiği Recep, Şaban ve Ramazan ayları, manevi coşkunun yaşandığı, iç dünyamızı, kalbimizi onaracağımız ve hayatımızı yeniden gözden geçirmemize vesile olan dualarımızın, niyazlarımızın en kıymetli olduğu zamanlardandır. Sevgili Peygamberimizin bizlere öğrettiği gibi “Allah’ım! Recep ve Şaban aylarını bize bereketli, Ramazan ayını da mübarek kıl.” duasıyla karşıladığımız bu özel zaman dilimi, birçok mübarek gün ve geceyi içinde barındırır.

Allah’ın rızasını kazanmak, O’nun rahmetine ve mağfiretine nail olabilmek için, O’na ellerimizi açacağımız ve yöneleceğimiz üç ayların başlangıcı Regaib Kandili’ne ulaşabilmenin şükrü içindeyiz. Üç aylardan Recep ve Şaban Ramazan’a hazırlık dönemi, Regaip de mübarek gün ve gecelerin kıymetli zamanların habercisidir. Regâib, çok bağış ve bol ihsân demektir. Bu gecede Allah müminlere rahmet ve mağfiretini bolca verir. Yüreklerimizi kin ve nefret duygularından arındırmak, dostluklarımıza daha da önem vermek için bu mübarek geceyi büyük bir fırsat olarak görmeliyiz.

Aziz milletimiz başta olmak üzere bütün İslâm âleminin mübarek Üç Aylarını ve Regaib Kandili’ni tebrik ediyor; bu mübarek gün, gece ve aylarda yapacağımız ibadet, dua ve yakarışların kabul olmasını, toplumumuzda iyilik ve hayrın artmasını, devletimizin bekasını, vatanımızın ve milletimizin her türlü afetlerden korunmasını yüce Allah’tan niyaz ederim.” dedi. HABER MERKEZİ