22 Temmuz 2014 yılında Diyarbakır-Bingöl Karayolu’nda LPG yüklü tankerin patlaması sonucu 2 otobüs alev almış, 30 kişi yaşamını yitirmiş, bir çok kişi de yaralanmıştı. O patlamada otobüslerden birinde bulunan ve öğretmen olmak için sınava giderken ağır yaralanan Emrah Yetkin (30), yaşama tutunmasının ardından çok istediği mesleğini de 2 yıl önce kazandı. Rabia Hatun İmam Hatip ve Anadolu Lisesinde Edebiyat öğretmenliği yapan Yetkin, öğrencileriyle güzel diyaloglar kurarken, o günleri ise unutamıyor.


"106 GÜN YOĞUN BAKIMDA KALDI"
2012 yılında üniversiteden mezun olduktan sonra öğretmenlik için hazırlandığını anımsatan Emrah Yetkin," Sınava girmek için Diyarbakır’a giderken acı bir kaza yaşadık. LPG yüklü bir tankerin patlaması sonucu onlarca vatandaşımız öldü. Bende o feci kazadan yanıklarla kurtuldum. Vücudumun yüzde 80’i yandı. Patlamadan sonra Malatya’da ağır bir tedavi süreci geçirdim ve 106 gün kadar yoğun bakımda kaldım. Kollarımı kaybetme durumum bile vardı. Nasip Allah’tan, demek ki bu dünyada yiyecek ekmeğimiz varmış. Taburcu olduktan sonra üzerinden 4 yıl geçti ama tedavilerim hala devam ediyor"
dedi.


"PES ETMEMEK ÖNEMLİ"
Hastanedeki tedavi sürecinin ardından sınava hazırlanıp kazandığını ve 2 yıl önce mesleğine başladığını aktaran Yetkin, “Pes etmemek önemli. İnsanın her koşulda sevdiği mesleği yapması, icra etmesi mutluluk veriyor. Allah’a şükürler olsun ki, atandık görevimizi aldık. Öğrencilerimizle birlikte derslerimizi işliyoruz, beraber anlamlandırıyoruz”
ifadelerini kullandı.

Emrah öğretmenin öğrencilerinden Hicret Bayşu ise “Ben tüm hayatını kaybetmiş öğretmenlerin ve görevde olan öğretmenlerimizin gününü kutluyorum. Hocamız, yaşadığı travmadan sonra hayata, yaşama tutunması bizi son derece mutlu ediyor. Hayata daha sıkı nasıl tutunabiliriz bizlere gösteriyor, kendisini çok seviyoruz ” diyerek düşüncelerini aktardı. İHA