Parktaki Basketbol sahası bitirilemedi, kilitli taşlar çöktü, molozlar da olduğu gibi duruyor. İlçede Düğün salonu olmadığı için ilçe halkının heyecanla beklediği park alanında çocuk oyun alanlarına kum dökülmediği için ailelerin tepkileri yükselmeye başladı.

“BAKIMSIZLIKTAN DÖKÜLÜYOR”

İlçe sakinlerinden Fehmi Özdemir, “Belediye bünyesinde 60 tane İŞKUR elemanı bulunuyor. Bunlardan ikisine buranın sorumluluğu verilse bu ağaçlar kurumazdı. Bakımsızlıktan dolayı bu halde olması ilçemize yakışmıyor” dedi. Özdemir, projenin ilçeye kazandırılması için ekonomik desteği sunan kurumlara ilçe halkı adına teşekkür ettiğini belirterek, “Ancak ilçe yetkililerinin bu güzelim parkı, bu halde bırakmasına çok üzülüyorum” diye konuştu.

İlçe halkının düğünlerini yapacak başka yer olmadığı için tercih ettiği ve henüz inşaatı tamamlanmadan parkta düzenlenen bir düğüne katılan Çatma Köyü Muhtarı Vahit Toparlak şunları söyledi: “Sayın bakanımız keşke parkın içini gezseydi, eksikleri görseydi, açılıştan vazgeçerdi. Daha açılmadan her tarafından dökülen parkın yirmi metre aşağısında su kanalı geçiyor. Küçük bir motor ile hortum çekilerek ağaçlar sulanabilirdi. Belediye bünyesinde bunca İŞKUR elemanı var, iki kişiyi buraya verseydi bugün bu ağaçlar kurumazdı. Yabani bu otlar, zamanında biçilse, çocuk oyun alanlarının etrafına kum dökülse, kilitli taşların atıkları temizlense insana yakışır bir hale getirilebilirdi. Yöneticiler bu işi beceremiyorsa görevlerinden ayrılsınlar.”

MALİYETİ 750 BİN TL

Belediye Başkanı Zeki Işık, 15 Ağustos 2017 tarihinde gazetemize yaptığı açıklamada, “Park projesi kapsamında bir adet basketbol sahası, iki adet beşli çocuk oyun grubu, yürüyüş yolu, oturma grupları, araç park sahaları, muhtelif cins ağaçlandırmalarla çok amaçlı etkinliklere ev sahipliği yapacak parkın maliyeti, 750 bin TL olup finansmanı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca karşılanmıştır” ifadelerini kullanmıştı. HABERCİ12