Adaklı İlçe Entegre Hastanesinde yıllardır dile getirilen Diş hekimi ataması yapıldı ancak diş çekimi yapılması için gereken malzeme olmadığından, diş çekimi yapılamıyor.

Üç yıl önce yeni yapılan modern hastaneye gelen vatandaş, diş doktoru bulamayınca ilçede özel olarak diş çekimi yapan Musa’ya gider, diş sorununu ya çözer yada Bingöl’e gelmek zorunda kalırdı. Dişçi Musa işi bırakıp gidince, ilçede yaşayan dokuz bin vatandaş, diş doktoru taleplerini Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a aktardı. Yılmaz, söz verdi, doktor da geldi ancak bu sefer doktor var, diş çekecek hiçbir malzeme olmadığı için, vatandaş yine Bingöl’e gelmek zorunda kalıyor.

“UZMAN DOKTOR İSTİYORUZ”

Adaklı ilçesinde Taksicilik yapan Kerim Erişkin, “Adaklı’da görevli bir uzman doktorumuz vardı, geçici olarak üç aylığına Kiğı’ya gitti, bir üç ay daha uzattı. İlacı biten bir vatandaş, ya özel araçla Kiğı’ya, yâda Bingöl’e gitmek zorunda kalıyor. Adaklı halkı olarak uzman doktorumuzdan memnunduk ancak gelmiyorsa, yerine acil olarak yeni bir uzman doktorun atanmasını bekliyoruz” diye konuştu.

“ULTRASYON CİHAZI DÖRT AYDIR YOK”

Dışardan bakınca Hastanemiz bina olarak çok güzel göründüğünü vurgulayan Erişkin, “Adaklı ilçemiz hak ettiği hizmeti, bir türlü alamadı. Bir cihaz arıza yapabilir, tamiri dört ay sürer mi? İlçede aylık olarak ultrason çekimi yapmak zorunda olan hastalar var, sırf ultrason cihazı olmadığı için her ay Bingöl’e gitmek zorunda kalıyor vatandaş. Bu yoklar ne zaman var olacak, bir esnaf olarak merak ediyorum diyerek” ilçenin sorunlarını dile getirdi.

Editör: TE Bilisim