2014 yerel seçimleriyle başkanlık koltuğuna oturan Zeki Işık, belediyeyi 3 milyon TL’lik borçla devralırken imkânsızlıklardan dolayı birçok sorunlar yaşamış, çözüm bulmak için Ankara’da kurumlardan yardım arayışına girmişti. En son 10 taksi plakasını açık artırma ile ihale eden Belediye Başkanı Zeki Işık, bu sayede borçlarını kapattıkları gibi yaklaşık 350 bin TL de bir artıya geçtiğini, bu durumun belediye tarihinde ilk kez yaşandığını vurguladı. Başkan Işık, hâlihazırda süren ve gelecekte planlanan tüm işlerle ilgili detaylı açıklamalarda bulundu.

ADAKLI’YA MUHTEŞEM PARK YAPILIYOR

 

Belediye çalışmaları hakkında gazetemize bilgi veren Başkan Zeki Işık, “2017 yılı hizmet ve yatırımlarımız için 2016 yılı sonbahar ayından itibaren program ve proje çalışmalarına başlayarak yapacağımız hizmetleri öncelik sırasına göre işleme aldık” dedi. İlçe merkezinde vatandaşların dinlenebileceği mesire ve park alanının bulunmaması üzerine, tasarrufa yönelik olarak Kayseri Büyükşehir belediyesine bağlı Melikşah Belediyesi elemanlarına çok amaçlı bir park yapım projesi hazırlatıldığını kaydeden Başkan Işık, “Belediyemizce yine 4734 sayılı Kamu İhale kanunu kapsamında açık ihale suretiyle ihaleye çıkarılarak en uygun teklifi veren yüklenici firmaya ihale edilmiş ve yer teslimi suretiyle firma işe başlamış bulunmaktadır. Park projesi kapsamında basketbol sahası, iki adet beşli çocuk oyun grubu, yürüyüş yolu, oturma grupları, araç park sahaları, muhtelif cins ağaçlandırma gibi etkinlikler olacaktır. Belediyemize maliyeti 750 bin TL olup finansmanı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca karşılanmıştır” ifadelerini kullandı.

 

“MAHALLELERE PARKE TAŞI”

 

Işık, “İlçemizin Güngörsün, Çeribaşı, Arıca Mahallelerinin imar planı olmadığından yerleşim ve istikamet planlarına göre, Afet konutları Mahallemizde ise İmar planı doğrultusunda 14.700 m2.lik kısım Kilitli beton parke taşı yapıldı. 750 bin TL’ye mal olan imalatın maliyet bedeli Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kaynaklarından karşılanmıştır. Tüm bu yatırımlar, girişimlerimiz ve Genel Başkan yardımcısı sayın Cevdet Yılmaz, Milletvekilimiz Enver Fehmioğlu’nun destekleri ile İller Bankasının kontrol ve denetimi altında yapılarak işletmeye açılan İlçemiz kanalizasyon şebeke inşaatının atıkları doğrudan doğaya aktığından, halk sağlığını ve çevreyi olumsuz yönde etkilediğinden olumsuzluğun giderilmesi amacıyla mera vasfındaki arsadan cins değişikliği suretiyle 5 dönümlük arsanın arıtma tesisi yapılmak amacıyla belediye adına tahsis edilmesine dair işlemler son aşamasına gelmiş bulunmaktadır. Tamamlandığında yapılacak modern arıtma tesisi ile sorun çözüme kavuşmuş olacak, insan sağlığı ve doğa kirliliği giderilmiş olacaktır” dedi.

 

“410 BİN TL’YE KANALİZASYON ŞEBEKESİ”

 

Işık, “Belediyemize bağlı Demiroluk ve Yeşiltepe Mahallelerimizin kanalizasyon şebekeleri bulunmadığından, atıklar açılan fosseptik çukurlarına veya açığa deşarj edilmekte, dolayısıyla çevre kirliliğine sebebiyet vermektedir. Bu mahallelerimizin kanalizasyon şebeke projeleri hazırlanarak yaklaşık maliyet hesapları çıkarılarak 410 bin TL’ye mal olacağı hesaplanan proje Çevre Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü’ne iletilerek maddi destek istenmiştir. Sağlandığında proje uygulamaya konularak sorun çözüme kavuşmuş olacaktır” dedi. (Haberci 12)

Editör: TE Bilisim