Adaklı İlçesine bağlı 50 hanelik Çomak köyünde yaşayan halk, köylerinde imam kadrosu olmasına rağmen yaklaşık 2 yıldır vakit, cuma ve bayram namazlarının cemaatle kılamadıklarını, köyde vefat eden biri olduğu takdirde defin işlemleri için civar köylerden iman getirmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Çomak köyünde oturan 70 yaşındaki Mehmet Köse, 500 nüfuslu köylerinde imamın olmayışına tepki gösterdi.

Kendi çabalarıyla cami ve imam evi yaptıklarını söyleyen Köse, "Cami imamız yoktur. Köyümüzde imam kadrosu var ama gidip başka yerde görev yapıyor. Yazıktır günahtır, camimiz var, imam evi var, serilidir. Hatta evin damına enerji de koyduk ama köyümüzde imam yok.   Bu kadar insan köyde yaşıyor. Biri ölünce kim yıkayacak, defin edecek? İmam mı kalmadı memlekette? Bu gibi yerlere tayini çıkanları merkez ilçelere, başka yerlere veriyorlar. Sorunlarımız çok. Büyüklerimiz burada yaşadı. Biz buraları terk edip nereye gidelim? Sayın Valimiz ve kaymakam beyden buraya bir an önce imam göndermelerinin istiyoruz." dedi.

Çomak köyüne komşu köy olan Elmadüzü köyünün muhtarı Selahattin Gülük ise, "2 köy arasında dolmuşçuluk yapmaktayım.  Devamlı bu köye gelip gidiyorum. Bu köyde çoğu zaman vefat eden insanlarımız oluyor. Onları defin edecek kimse yok. Komşu köylerden imam temin etmeye çalışıyoruz.  Bu da vahim bir durum. Buranın imam kadrosu var; başka yerlerde görevlendiriyorlar. Bu da doğru olmayan durum.  Köyün camisi var, imam evi var. 50 hanelik cemaati olan bir köy. Bu köyün mağduriyetinin giderilmesi lazım." ifadelerini kullandı.

"İmam olmadığı için Cuma namazını kılamıyoruz"

Köylerinde imam olmadığı için Cuma namazının kılamadıklarını, vakit namazlarını da tek başına kıldıklarını söyleyen diğer bir köy sakini de Diyanet yetkililerinin bu sorunu çözmelerini istedi. 

Editör: TE Bilisim